23 Ocak 2018 Salı

Chasing Ice

chasin ice belgeseli documantery
Chasing Ice, 2012
25 yaşından sonra fotoğrafçılığa merak salan ve doğa fotoğrafları çekerek doğa ile olan ilişkisi günden güne gelişen James Balog, Chasing Ice'da küresel ısınma ve iklim değişikliğine dair önemli noktaları gözümüze sokuyor.

Gözümüze sokuyor dememin sebebi şu; film boyunca "küresel ısınma yalan" , "iklim değişikliği tamamen uydurma" diyen kişileri görüyoruz. Ve Balog, buna karşın ellerinde somut veriler yani görüntüler olması gerektiğini düşünerek ekibiyle birlikte bir işe atılıyor. İzlanda, Alaska, Grönland ve birkaç bölgeye daha kameralar yerleştiren ve belirli periyotlarla bu bölgelere gidip ekipmanları kontrol eden, kaydedilen görüntüleri alan ekip; şaşırtıcı ve ürkütücü sonuçlarla karşılaşıyor.

100 yılda gerçekleşen buzul erimesi artık sadece 10 senede gerçekleşiyor
ve bu hız günden güne artıyor.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında az çok bulguları görmek isteyenler muhakkak bu güzel belgeseli izlemeli. İnsanı korkutan bir tarafı olsa da gerçeklerden kaçmak pek mümkün değil. Belgeselde iklim değişikliğine karşı alınması gereken somut ve kabul edilebilir önlemlere de biraz yer verilse sanki daha iyi olabilirmiş. Bunun dışında her şeyiyle gayet başarılı ve verilen emek takdir edilesi. Çok çok büyük bir emek var. Filmi izlerken tanık olunacak, göz alıcı manzaralar da keyif vermiyor değil.

İzlerken hayrete düşüren bir sahne; buzulların erimesiyle oluşan bir buz kanyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pencere

Haluk Bilginer ve Esra Bilgin Bezen Freud'un bastırılan ve birikmiş duyguların sonunda patlayacağı görüşüyle yola çıkan oyun; bast...