2 Ocak 2018 Salı

Berlin Syndrome

cate shortland'in son filmi berlin syndrome başrolünde teresa palmer
Berlin Syndrome, 2017
Cate Shortland'in son filmi Berlin Syndrome, genç bir kadının Berlin'e turist olarak gelmesini ve burada tanışıp arkadaş olduğu adam tarafından tutsak edilmesini anlatıyor.

Bunu anlatırken karakterler işlenmiyor, hikaye inandırıcı değil ve çok alışılageldik. Bir kadını tutsak eden bir karakter ortaya koyuyorsun, ne geçmişine dair net bir şey var, ne bugününe. Bu adam niye psikopat? Babasını gösteriyorsun ama baba ile olan ilişki bile ikircikli. Hiçbir şey net ve tutarlı değil.

Film yürümüyor. Baştan itibaren falsolarla dolu. Filmin başındaki ağır çekimler ne içindi? Filme hiçbir şey katmayan detaylarla film daha baştan olumsuz bir izlenim bıraktı.

Psikopat karakter için seçilen oyuncu Max Riemelt çok kötü. Yakışıklılığı dışında hiçbir olumlu tarafı yok. Eğer yıldız tablosu gibi bir şeyde oy verecek olsam 1.5 yıldız falan verirdim herhalde, o da Teresa Palmer'in ve yönetmenin daha iyi filmlerinin hatırına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pencere

Haluk Bilginer ve Esra Bilgin Bezen Freud'un bastırılan ve birikmiş duyguların sonunda patlayacağı görüşüyle yola çıkan oyun; bast...